Ha megtalálta álmai ingatlanát, eljött az ideje, hogy felkeressen engem és átbeszéljük az ügy részleteit és a szerződéskötés költségeit. Nálam nincsenek rejtett, előre nem látható költségek, minden díj előre kalkulált és együtt átbeszélt, amely valamennyi irat (pl.: adásvételi szerződés, okirati letéti szerződés, bejegyzési engedély, önerős nyilatkozat, ingatlannyilvántartási kérelem) elkészítését és ellenjegyzését tartalmazza.

Amennyiben a vásárláshoz hitelt is igénybe kíván venni, érdemes minél előbb felvenni a kapcsolatot a hitelügyintézőjével. Hitel felvétele esetén a banknak egyedi elvárásai vannak az adásvételi szerződéssel kapcsolatban, melyről 6-8 oldalas tájékoztatót ad ki és ezt minden esetben átnézem és a szerződésbe beépítem.

Érdemes felhívni az eladó figyelmét arra, hogy készíttessen energetikai tanúsítványt, ugyanis néhány kivételtől eltekintve ennek megléte a szerződéskötés feltétele.

Mielőtt vételi szándéknyilatkozatot írna alá, javaslom, hogy egyeztessünk a nyilatkozatról (legalább telefonon), hogy megfelelő tartalmú nyilatkozat kerülhessen aláírásra és ne legyenek kellemetlen meglepetések. Amennyiben vételi szándéknyilatkozat kitöltése nem történne meg, úgy adatbekérőt küldök Önnek, melyet kitöltve kérek visszaküldeni és ezt követő 1 munkanapon belül elkészítem és átküldöm mind az eladónak, mind a vevőnek véleményezésre az adásvételi szerződést. Az előzetes átküldés azt a célt szolgálja, hogy a felek a szerződéskötésre már a szerződés ismeretében érkezzenek, mely növeli a felek biztonságérzetét (mivel kényelmesen, többször is át tudják olvasni otthon a szerződést) és a szerződéskötés időtartama így jóval kevesebb időt vesz igénybe.

A szerződés véleményezése után időpontot egyeztetünk a szerződés aláírására, melyre javaslom, hogy az az Irodámban kerüljön sor (egyedi esetben lehetőség van máshol is a szerződés aláírására, ahol a technikai feltételek adottak).

Fontos, hogy a szerződéskötés alkalmával valamennyi szerződő fél jelen legyen.

A szerződés aláírásának napján friss tulajdoni lapot kérek le a Takarnet rendszerből és leellenőrzöm a felek személyazonosságát. Szerződéskötéskor a felekkel közösen átbeszélem a szerződést és tájékoztatást adok a szerződés jogkövetkezményeiről.

Az iratok aláírását követően haladéktalanul, de maximum 1 héten belül megindítom a földhivatali eljárást.

Amennyiben banki hitelt vesz igénybe, a banki folyamat elindításához a földhivatalnál érkeztetett adásvételi szerződés szükséges.

Nálam az adásvétel folyamata akkor zárul le, amikor a vevő tulajdonjogát bejegyzi az illetékes földhivatal.  Ügyfeleim számára telefonon, emailben és személyesen (ez utóbbi előzetes időpont egyeztetést követően) elérhető vagyok, bármilyen kérdésük merül fel.

error: Content is protected !!